Pastane

Pastane

Pastanelerde üretim işlemleri ters işlemektedir önce ürünler üretilir ve sonrasında ürünler müşteriye sunulur.Üretimlerde oluşan fireler ve zayiler üretim esnasında tutulur.

Restoranlardan farklı olarak pastaneler, müşteri trafiğinin daha yoğun, tedarik süreçlerinin daha karmaşık olduğu yapılardır. Gün içinde hizmet verilmesi gereken müşteri sayısının fazlalığı yanında üretim sürecinin karmaşık yapısı, pastanelerde kullanılan sistemlerin hayati öneme sahip olmasını sağlar.

Pastanelerde hem tezgâhta hem de masalarda müşterilere hizmet verilir. Bazı ürünler kiloyla bazı ürünler taneyle satılır. Bir çay içmek için masaya oturan müşteriniz, işletmenizden ayrılırken evine götürmek için istediği ürünü paket siparişi verebilir.